Motivációs könyv a kitartás megerősítéséhez és fejlesztéséhez

Tarts velem ezen a különleges motivációs utazáson az életvonalamon keresztül, melynek a végén egészen más szemszögből nézed majd a világot. Igaz történet!

A kötet e-book formájában is elérhető!

Motivációs könyvMotivációs könyvMotivációs könyv

A kitartás a sikeres emberek legfontosabb képessége

Nap mint nap láthatsz másokat, ahogy könnyedén megoldják a nehezebb feladatokat, jó jegyet kapnak a vizsgákon és elérik, hogy népszerűek legyenek a tanáraik vagy a diáktársaik körében. Részben a személyiségünkből fakad, hogy milyen erősségeink vannak és miben vagyunk jók, esetleg jobbak, mint mások. De csak részben.

A siker nem attól függ, hogy mit hozol otthonról, hogy mid van vagy milyen vagy.

Csak az számít, akarsz-e többet, hajlandó vagy-e tanulni, fejlődni és kifejleszted-e magadban a kitartást, ami az egyik legnehezebb, ugyanakkor legszebb emberi tulajdonság.

Kitartás! Te leszel az, aki megcsinálja!

A sikert úgy képzeld el, mint egy jéghegy. Csak a csúcsa van szem előtt, a legnagyobb részét viszont senki sem látja és talán a legtöbben nem is kíváncsiak arra, hogy mi van a mélyben. Oda képzeld el azt a sok évig tartó kitartó munkát, ami tele van akadályokkal, kihívásokkal, elsőre megoldhatatlannak tűnő problémákkal.

  • Sokan el sem indulnak, mert látják, hogy „hú, ez nehéz lesz”.
  • Mások elindulnak, de az első akadályoknál feladják vagy egy ideig ugyan kitartanak, de a célegyenes előtt azt mondják, hogy „na jó, ez ennyi volt”.
  • És ott vannak azok is, akik a sokadik bukás és újrakezdés után is megcsinálják, mert meg akarják csinálni. Akkor is, ha nehéz, ha nagyon nem komfortos, ha valamit fel kell érte adni vagy valamin változtatni kell és akkor is, ha az igazán nagy és látványos eredmények évekig váratnak magukra.

Na, ehhez kell a kitartás, ami minden sikeres ember egyik fontos képessége függetlenül attól, hogy honnan indult vagy milyen vele született erősségei, képességei vannak.

Kitartás

Nézd meg közelebbről is!

Amikor azt látod, hogy valaki úgy sikeres, hogy nem kell érte tennie semmit, akkor nézd meg kicsit közelebbről is. Lehet, hogy valakinek jó érzéke van a matekhoz és sokkal gyorsabban érti meg az összefüggéseket. Vagy valaki jobban elő tudja adni magát és ezért tűnik úgy, hogy ő sikerre van ítélve az életben. Ilyenkor az erős tulajdonságaikat látod, de hidd el, nekik is ott vannak azok a személyiségjegyek, amik hátráltatják őket és amikben nekik is fejlődniük kell, hogy bármit is el tudjanak érni az életben. Lehet, hogy jók matekból, de a hétköznapi élet dolgaiban simán elvéreznek. Vagy könnyen kommunikálnak és kötnek ismertségeket, de a kreativitásuk vagy az elemző, megfigyelő képességük nulla. Önmagában az, hogy milyen valaki és milyen adottságokat kapott az élettől, még nem elég ahhoz, hogy igazán sikeres és boldog élete legyen.

Mindannyiunknak van lehetőségünk arra, hogy kitartóan dolgozzunk magunkon és felépítsük a saját jéghegyünket.

A kitartás kézzelfogható csodái című könyvemben egy izgalmas motivációs utazásra hívlak. Mesélek neked a saját történetemről, hogy én honnan indultam és milyen nehézségeken kellett átmennem, míg végül az lettem, aki most vagyok. Mérnök informatikus, programozás tanár, sikeres vállalkozó.

» Megrendelem a könyvet a webáruházból «
Átirányítalak egy másik weboldalamra, ahol megvásárolhatod a könyvet.